Inspiratie opdoen bij de Informatiesessie BGT

07/07/2017

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is een kaart van Nederland die door gemeentes, ministeries en andere bronhouders wordt samengesteld, om zo gedetailleerde informatie te verstrekken over fysieke objecten in onze omgeving. Denk daarbij aan de ligging van wegen, gebouwen en spoorlijnen, maar tevens aan specifieke informatie over het type bestrating en de locatie van bijvoorbeeld bomen en straatverlichting. Afgelopen donderdag vond er in Amersfoort een bijeenkomst van het SVB-BGT en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu over de BGT plaats. GeoGap ging op bezoek om inspiratie op te doen.

Tijdens de informatiebijeenkomst kwam de SVB-BGT aan het woord en werden de ontwikkelingen op het gebied van fase 2 van de BGT besproken, waarbij is gebleken dat een zeer aanzienlijk deel van Nederland al tot in detail is geregistreerd. Wij beraden ons ondertussen op een kaart die op een innovatieve manier de BGT in beeld brengt, volgens het model van kadastralekaart.com. To be continued…

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel of app ons op 030 2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier. Kopje koffie drinken? Kom langs op de Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht.

Bekijk onze privacy policy.