BGTviewer biedt inzicht in de Basisregistratie Grootschalige Topografie

08/09/2017

Basisregistratie Grootschalige Topografie

De Basisregistratie Grootschalige Topografie is één van de redenen die Nederland zo bijzonder maakt op het gebied van open data: de dataset biedt inzicht in een hoeveelheid geografische gegevens waar de rest van de wereld alleen maar van kan dromen. De BGT wordt door alle Nederlandse gemeentes, waterschappen en andere bronhouders nauwkeurig samengesteld, om zo gedetailleerde informatie te verstrekken over fysieke objecten in onze omgeving.

BGTviewer.nl

GeoGap waardeert de BGT ten zeerste, maar ondervindt tekortkomingen ten aanzien van de toegankelijkheid van de dataset. Met BGTviewer.nl bieden we een oplossing: via een gebruiksvriendelijke online viewer worden alle huidige elementen van de BGT toegankelijk gemaakt, helemaal gratis. BGTviewer.nl biedt u tevens een betaalde mogelijkheid om het huidige kaartbeeld te downloaden als een shapefile, zodat u er zelf in uw eigen GIS-omgeving mee aan de slag kunt. Hiernaast kunt u gebruik maken van onze WFS-service op de BGT. Neem contact met ons op voor tarieven.

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel of app ons op 030 2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier. Kopje koffie drinken? Kom langs op de Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht.

Bekijk onze privacy policy.