BGTviewer update: de BGT is nu als .DXF beschikbaar

17/05/2018

Update BGTviewer

Op veler verzoek heeft BGTviewer.nl een update gekregen. De belangrijkste verandering is dat het nu mogelijk is om kaartbeelden als .DXF te downloaden. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om de BGT in CAD-software zoals Revit en AutoCAD in te laden. Hiernaast is het nu ook mogelijk om andere gangbare bestandsformaten, zoals GML, GeoJSON en KML, te selecteren als downloadformaat.

Vernieuwde luchtfoto’s en optimalisatie

Verder is het ondergrondbeeld vervangen door de meest recente luchtfoto’s uit 2017, die recentelijk beschikbaar zijn gesteld door het Kadaster. Bovendien is BGTviewer op verscheidene vlakken geoptimaliseerd, waardoor hij sneller laadt en beter functioneert in een groter scala aan browsers.

Directe koppeling BAG

Tenslotte wordt er bij een klik op een BGT-pand nu automatisch een koppeling met de BAG gelegd, zodat de aanwezige verblijfsobjecten in het pand en het bouwjaar kunnen worden weergegeven.

Vragen, opmerkingen of tips over de nieuwe BGTviewer? Stuur ons een bericht via het onderstaande formulier.

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel ons op 0616355584, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier.

2 + 8 =

Bekijk onze privacy policy.