De Ondergrondviewer van Geogap brengt de Nederlandse ondergrond in beeld

16/11/2018

De Wet BRO

De Basisregistratie Ondergrond is de nieuwste telg in de reeks van basisregistraties, die er gezamenlijk voor zorgen dat Nederlandse bedrijven en overheden sneller, beter en efficiënter kunnen werken. Sinds 1 januari 2018 is de Wet BRO van kracht, die ervoor zorgt dat ook gegevens over de ondergrond als open data beschikbaar worden gemaakt. Momenteel bevat de BRO nuttige informatie over onder meer geotechnische sonderingsonderzoeken en bodemkundige boormonster-profielen, maar de komende jaren spant de overheid zich ervoor in om de BRO-data steeds verder uit te breiden.

Ondergrondviewer

Geogap is groot voorstander van de basisregistraties en is van mening dat de data die de overheid openbaar beschikbaar stelt ook op een eenvoudige manier toegankelijk moet zijn. Na onze succesvolle platforms KadastraleKaart en BGTviewer lanceren we daarom nu de Ondergrondviewer, een kaart die data over de ondergrond bundelt en inzichtelijk maakt.

Functionaliteit

De Ondergrondviewer bevat onder meer informatie over de bodemtypes, de geomorfologie, bodemkundige booronderzoeken en WBB-locaties, die met name voor bedrijven erg nuttig kan zijn. Zoals altijd hebben we ons ingespannen om onze kaart zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, waardoor ook niet-technische gebruikers er snel mee kunnen werken. Verder is de Ondergrondviewer uitstekend te gebruiken op smartphones en tablets, kan er worden gewisseld tussen ondergrondkaarten en is het vinden van de juiste locatie dankzij het slimme zoekformulier een fluitje van een cent. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? De Ondergrondviewer is geheel kosteloos te gebruiken.

Vragen, tips en opmerkingen

Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaringen met onze Ondergrondviewer en hopen dan ook dat u contact met ons opneemt als u vragen, tips of opmerkingen heeft. Stuur daartoe een mailtje naar info@geogap.nl of gebruik het onderstaande formulier.

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel of app ons op 030 2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier. Kopje koffie drinken? Kom langs op de Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht.