De Ondergrondviewer brengt de ondergrond in beeld

16/11/2018

De Wet BRO

De Basisregistratie Ondergrond is de nieuwste telg in de reeks van basisregistraties, die er gezamenlijk voor zorgen dat Nederlandse bedrijven en overheden sneller, beter en efficiƫnter kunnen werken. Sinds 1 januari 2018 is de Wet BRO van kracht, die ervoor zorgt dat ook gegevens over de ondergrond als open data beschikbaar worden gemaakt. Momenteel bevat de BRO nuttige informatie over onder meer geotechnische sonderingsonderzoeken en bodemkundige boormonster-profielen, maar de komende jaren spant de overheid zich ervoor in om de BRO-data steeds verder uit te breiden.

Ondergrondviewer

Geogap is groot voorstander van de basisregistraties en is van mening dat de data die de overheid openbaar beschikbaar stelt ook op een eenvoudige manier toegankelijk moet zijn. Na onze succesvolle platforms KadastraleKaart en BGTviewer lanceren we daarom nu de Ondergrondviewer, een kaart die data over de ondergrond bundelt en inzichtelijk maakt.

Functionaliteit

De Ondergrondviewer bevat onder meer informatie over de bodemtypes, de geomorfologie, bodemkundige booronderzoeken en WBB-locaties, die met name voor bedrijven erg nuttig kan zijn. Zoals altijd hebben we ons ingespannen om onze kaart zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, waardoor ook niet-technische gebruikers er snel mee kunnen werken. Verder is de Ondergrondviewer uitstekend te gebruiken op smartphones en tablets, kan er worden gewisseld tussen ondergrondkaarten en is het vinden van de juiste locatie dankzij het slimme zoekformulier een fluitje van een cent. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? De Ondergrondviewer is geheel kosteloos te gebruiken.

Vragen, tips en opmerkingen

Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaringen met onze Ondergrondviewer en hopen dan ook dat u contact met ons opneemt als u vragen, tips of opmerkingen heeft. Stuur daartoe een mailtje naar info@geogap.nl of gebruik het onderstaande formulier.

Wij werken onder meer voor:

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel GeoGap B.V. op 030-2270031 of mail naar info@geogap.nl.

Kop koffie drinken? Kom langs op Nieuwegracht 2B in Utrecht.