De Ondergrondviewer brengt de ondergrond in beeld
De Wet BRO
De Basisregistratie Ondergrond is de nieuwste telg in de reeks van basisregistraties, die er gezamenlijk voor zorgen dat Nederlandse bedrijven en overheden sneller, beter en efficiënter kunnen werken. Sinds 1 januari 2018 is de Wet BRO van kracht, die ervoor zorgt dat ook gegevens over de ondergrond als open data beschikbaar worden gemaakt. Momenteel bevat de BRO nuttige informatie over onder meer geotechnische sonderingsonderzoeken en bodemkundige boormonster-profielen, maar de komende jaren spant de overheid zich ervoor in om de BRO-data steeds verder uit te breiden.
Ondergrondviewer
Geogap is groot voorstander van de basisregistraties en is van mening dat de data die de overheid openbaar beschikbaar stelt ook op een eenvoudige manier toegankelijk moet zijn. Na onze succesvolle platforms KadastraleKaart en BGTviewer lanceren we daarom nu de Ondergrondviewer, een kaart die data over de ondergrond bundelt en inzichtelijk maakt.
Functionaliteit
De Ondergrondviewer bevat onder meer informatie over de bodemtypes, de geomorfologie, bodemkundige booronderzoeken en WBB-locaties, die met name voor bedrijven erg nuttig kan zijn. Zoals altijd hebben we ons ingespannen om onze kaart zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, waardoor ook niet-technische gebruikers er snel mee kunnen werken. Verder is de Ondergrondviewer uitstekend te gebruiken op smartphones en tablets, kan er worden gewisseld tussen ondergrondkaarten en is het vinden van de juiste locatie dankzij het slimme zoekformulier een fluitje van een cent. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? De Ondergrondviewer is geheel kosteloos te gebruiken.
Vragen, tips en opmerkingen
Wij zijn erg benieuwd naar uw ervaringen met onze Ondergrondviewer en hopen dan ook dat u contact met ons opneemt als u vragen, tips of opmerkingen heeft. Stuur daartoe een mailtje naar info@geogap.nl of gebruik het onderstaande formulier.
Wij werken onder meer voor:


Politie
Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het LTFO ontwikkelden wij het Systeem voor Calamiteiten Registratie, waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht na grote aanslagen en rampen, zoals bijvoorbeeld de MH17. De combinatie van Node.js, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.


Achmea


Universiteit Utrecht
Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende locaties met elkaar worden vergeleken.


Infofolio
Voor Infofolio ontwikkelde Geogap verschillende geo-applicaties, waaronder Adresscan Connect en de VvE-scanner. Met deze toepassingen is Infofolio beter in staat om verschillende klantgroepen te bedienen en hun werkproces te automatiseren en optimaliseren.
Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?
Bel of app GeoGap B.V. op 030-2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier.
Kop koffie drinken? Kom langs op Europalaan 20 in Utrecht.
Bekijk onze privacy policy.