Funderingsrisico.nl toont per pand de risico’s van de fundering

Funderingsschade

Schade aan funderingen is een groeiend probleem in Nederland: steeds meer gebouwen in ons land kampen met funderingsproblemen. Dit komt door de toename van droge periodes, wat leidt tot dalingen van grondwaterstanden. Ter beperking van schade is het noodzakelijk om te weten welke panden risico lopen op funderingsproblemen. Daarom heeft Kari-Anne Gerritsen in het kader van haar stage voor Geogap een model ontwikkeld dat het risico op schade aan funderingen berekent.

Funderingsrisico.nl

Funderingsrisico.nl brengt het risico op schade aan funderingen per pand in beeld en geeft een toelichting waarom een pand mogelijk risico loopt op funderingsschade. Het model neemt meerdere risicofactoren mee in de berekening, zoals het bodemtype, het bouwjaar van het pand en de grondwaterstanden. De viewer kan zowel voor panden met een paalfundering als voor panden met een fundering op staal gebruikt worden. Het design van de website is overzichtelijk en geeft in één opslag een duidelijk beeld van de panden die risico lopen.

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel of app ons op 030-2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier. Kop koffie drinken? Kom langs op Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht.

1 + 15 =