Geogap en de UU visualiseren de gezondheidsscore van jouw omgeving

01/10/2018

GGHDC

Het Global Geo Health Data Center (GGHDC) is een samenwerking van de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC), die geodata over gezondheid bundelt en beschikbaar maakt voor wetenschappelijk onderzoek. Geogap kreeg het verzoek om een deel van deze gegevens te visualiseren.

Personal Exposure Scan

Het resultaat hiervan is de website personalexposurescan.com, waarop gebruikers kunnen kiezen uit een type persoon en een type omgevingsfactor, waaronder luchtkwaliteit, lawaai en de aanwezigheid van fastfood. Vervolgens zoekt een gebruiker op een locatie en wordt inzichtelijk in hoeverre hij of zij wordt blootgesteld aan bijvoorbeeld een lage luchtkwaliteit.

Kaart en interactiviteit

De website biedt verschillende kaartopties, zoals het selecteren van een locatie, het vergelijken van twee locaties en het wisselen tussen gebruikers- en gezondheidstypes. Ook wordt er gebruik gemaakt van een geocoder- en een GPS-mogelijkheid, om zo een snelle toegang tot je locatie te bieden.

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel ons op 0616355584, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier.

12 + 12 =