Geogap lanceert Angular PDOK Geocoder component

10/03/2017

GeoGap PDOK Geocoder

Bijna elke online kaartapplicatie heeft ruimtelijke zoekfunctie nodig. In het ontwikkelen van een goede front-end zoekfunctionaliteit gaat echter veel tijd zitten. GeoGap heeft een modulair Angular 1.X component ontwikkeld dat gebruik maakt van de locatieserver van het PDOK, zodat het wiel niet telkens opnieuw hoeft te worden uitgevonden. Nu is het mogelijk om snel en eenvoudig ruimtelijke zoekfunctionaliteit toe te voegen aan een Angular applicatie. Aangezien de zoekservice gebruikt maakt van de gratis locatieserver van het PDOK heeft GeoGap besloten om de Angular component voor iedereen gratis beschikbaar te stellen.

Hoe werkt het?

De volledige tutorial voor het gebruiken van het Angular component en de source code is te vinden op GitHub.

Bijdragen?

Ook bijdragen aan de verbetering van de GeoGap PDOK Geocoder. Dat kan! Neem contact met ons op via het onderstaande formulier.

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel of app ons op 030 2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier. Kopje koffie drinken? Kom langs op de Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht.

Bekijk onze privacy policy.