Geogap ontwikkelt mee aan NL Maps van het Kadaster

09/02/2018

NL Maps

NL Maps is een interessant initiatief van het Kadaster, waarmee men een gratis gedetailleerde kaart van Nederland beschikbaar maakt. NL Maps biedt een nauwkeurige weergave van ons land door middel van actuele topografische gegevens. De kaarten zijn door iedereen eenvoudig te gebruiken en te embedden op websites, maar ook ontwikkelaars kunnen er op een gebruiksvriendelijke manier mee aan de slag.

Open-source & geen tracking

De meeste websites waarop een kaart te zien is gebruiken Google Maps, met als gevolg dat iedere bezoeker door de zoekgigant kan worden gevolgd. Geogap waardeert het feit dat NL Maps geen gebruik maakt van dergelijke tracking-code: je kunt dus kaarten embedden zonder de bezoekers van je website lastig te vallen met privacykwesties. Ook nemen wij graag een petje af voor het open-source karakter van de NL Maps library.

GeoGap draagt een steentje bij

Via Webmapper van Edward Mac Gillavry werd Geogap verzocht om mee te werken aan dit bijzondere project. We hebben onder meer gezorgd voor de integratie van een geocoder, zodat gebruikers kunnen zoeken op adressen en kadastrale percelen. Tevens hebben we de mogelijkheid ingebouwd om een marker op de kaart toe te voegen, is de bibliotheek voor ontwikkelaars flink uitgebreid en hebben we de website verbeterd. Kijk snel eens op de website van NL Maps om ermee aan de slag te gaan.

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel ons op 0616355584, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier.

Bekijk onze privacy policy.