Geogap ontwikkelt mee aan NL Maps van het Kadaster

09/02/2018

NL Maps

NL Maps is een interessant initiatief van het Kadaster, waarmee men een gratis gedetailleerde kaart van Nederland beschikbaar maakt. NL Maps biedt een nauwkeurige weergave van ons land door middel van actuele topografische gegevens. De kaarten zijn door iedereen eenvoudig te gebruiken en te embedden op websites, maar ook ontwikkelaars kunnen er op een gebruiksvriendelijke manier mee aan de slag.

Open-source & geen tracking

De meeste websites waarop een kaart te zien is gebruiken Google Maps, met als gevolg dat iedere bezoeker door de zoekgigant kan worden gevolgd. Geogap waardeert het feit dat NL Maps geen gebruik maakt van dergelijke tracking-code: je kunt dus kaarten embedden zonder de bezoekers van je website lastig te vallen met privacykwesties. Ook nemen wij graag een petje af voor het open-source karakter van de NL Maps library.

GeoGap draagt een steentje bij

Via Webmapper van Edward Mac Gillavry werd Geogap verzocht om mee te werken aan dit bijzondere project. We hebben onder meer gezorgd voor de integratie van een geocoder, zodat gebruikers kunnen zoeken op adressen en kadastrale percelen. Tevens hebben we de mogelijkheid ingebouwd om een marker op de kaart toe te voegen, is de bibliotheek voor ontwikkelaars flink uitgebreid en hebben we de website verbeterd. Kijk snel eens op de website van NL Maps om ermee aan de slag te gaan.

Wij werken onder meer voor:

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel GeoGap B.V. op 030-2270031 of mail naar info@geogap.nl.

Kop koffie drinken? Kom langs op Nieuwegracht 2B in Utrecht.