Geogap ontwikkelt SCAR voor het NFI & LTFO
Systeem voor Calamiteiten Registratie
GeoGap heeft in de afgelopen maanden voor het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Landelijk Team Forensisch Onderzoek (LTFO) het prototype Systeem voor Calamiteiten Registratie (SCAR) ontwikkeld. Het doel van SCAR is om het proces van bewijsstukregistratie tijdens calamiteiten te stroomlijnen, te standaardiseren en te versnellen. Het systeem bestaat uit vier onderdelen: een server, een desktop applicatie, een mobiele applicatie en een QGIS analyse plugin.
Met de mobiele applicatie is het mogelijk om eenvoudig bewijsstukken te registreren en naar de commandowagen te sturen. De desktop applicatie heeft vervolgens een real-time overzicht van de verzamelde bewijsstukken en de locatie van de onderzoekers in het veld. Ook is het mogelijk om vanuit de desktop applicatie te chatten met de forensisch onderzoekers. Met behulp van de QGIS plugin kunnen de verzamelde bewijsstukken en trackpoints direct in QGIS worden ingeladen en geanalyseerd. SCAR werkt volledig offline en heeft alleen een lokaal wifi-netwerk nodig om te functioneren.
De release-versie van SCAR zal kunnen worden ingezet bij grootschalige calamiteiten, zoals bijvoorbeeld de MH17-ramp of de Shell-brand in Moerdijk.
Wij werken onder meer voor:


Politie
Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het LTFO ontwikkelden wij het Systeem voor Calamiteiten Registratie, waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht na grote aanslagen en rampen, zoals bijvoorbeeld de MH17. De combinatie van Node.js, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.


Achmea


Universiteit Utrecht
Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende locaties met elkaar worden vergeleken.


Infofolio
Voor Infofolio ontwikkelde Geogap verschillende geo-applicaties, waaronder Adresscan Connect en de VvE-scanner. Met deze toepassingen is Infofolio beter in staat om verschillende klantgroepen te bedienen en hun werkproces te automatiseren en optimaliseren.
Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?
Bel of app GeoGap B.V. op 030-2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier.
Kop koffie drinken? Kom langs op Europalaan 20 in Utrecht.
Bekijk onze privacy policy.