Geogap ontwikkelt SCAR voor het NFI & LTFO

02/03/2017

Systeem voor Calamiteiten Registratie

GeoGap heeft in de afgelopen maanden voor het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Landelijk Team Forensisch Onderzoek (LTFO) het prototype Systeem voor Calamiteiten Registratie (SCAR) ontwikkeld. Het doel van SCAR is om het proces van bewijsstukregistratie tijdens calamiteiten te stroomlijnen, te standaardiseren en te versnellen. Het systeem bestaat uit vier onderdelen: een server, een desktop applicatie, een mobiele applicatie en een QGIS analyse plugin.

Met de mobiele applicatie is het mogelijk om eenvoudig bewijsstukken te registreren en naar de commandowagen te sturen. De desktop applicatie heeft vervolgens een real-time overzicht van de verzamelde bewijsstukken en de locatie van de onderzoekers in het veld. Ook is het mogelijk om vanuit de desktop applicatie te chatten met de forensisch onderzoekers. Met behulp van de QGIS plugin kunnen de verzamelde bewijsstukken en trackpoints direct in QGIS worden ingeladen en geanalyseerd. SCAR werkt volledig offline en heeft alleen een lokaal wifi-netwerk nodig om te functioneren.

De release-versie van SCAR zal kunnen worden ingezet bij grootschalige calamiteiten, zoals bijvoorbeeld de MH17-ramp of de Shell-brand in Moerdijk.

Wij werken onder meer voor:

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel GeoGap B.V. op 030-2270031 of mail naar info@geogap.nl.

Kop koffie drinken? Kom langs op Nieuwegracht 2B in Utrecht.