Geogap ontwikkelt SCAR voor het NFI & LTFO

02/03/2017

Systeem voor Calamiteiten Registratie

GeoGap heeft in de afgelopen maanden voor het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) en het Landelijk Team Forensisch Onderzoek (LTFO) het prototype Systeem voor Calamiteiten Registratie (SCAR) ontwikkeld. Het doel van SCAR is om het proces van bewijsstukregistratie tijdens calamiteiten te stroomlijnen, te standaardiseren en te versnellen. Het systeem bestaat uit vier onderdelen: een server, een desktop applicatie, een mobiele applicatie en een QGIS analyse plugin.

Met de mobiele applicatie is het mogelijk om eenvoudig bewijsstukken te registreren en naar de commandowagen te sturen. De desktop applicatie heeft vervolgens een real-time overzicht van de verzamelde bewijsstukken en de locatie van de onderzoekers in het veld. Ook is het mogelijk om vanuit de desktop applicatie te chatten met de forensisch onderzoekers. Met behulp van de QGIS plugin kunnen de verzamelde bewijsstukken en trackpoints direct in QGIS worden ingeladen en geanalyseerd. SCAR werkt volledig offline en heeft alleen een lokaal wifi-netwerk nodig om te functioneren.

De release-versie van SCAR zal kunnen worden ingezet bij grootschalige calamiteiten, zoals bijvoorbeeld de MH17-ramp of de Shell-brand in Moerdijk.

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel of app ons op 030 2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier. Kopje koffie drinken? Kom langs op de Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht.

Bekijk onze privacy policy.