Geogap ontwikkelt Zonnepanelenviewer voor NEO

NEO Zonnepanelen

Op verzoek van het Amersfoortse Netherlands Geomatics & Earth Observation B.V. ontwikkelden wij een viewer die een belangrijk deel van de Nederlandse zonnepanelen in kaart brengt. NEO verzamelde met behulp van machine learning een grote hoeveelheid data over de zonnepanelen in Nederland, waarbij onder andere het oppervlakte per groep zonnepanelen werd vastgesteld.

Zonnepanelenviewer

De Zonnepanelenviewer brengt gegevens over de panelen in beeld en geeft context aan de data van NEO: zo wordt zichtbaar zichtbaar wat de locatie van een zonnepaneel is. Tevens wordt inzichtelijk bij welk adres en bij welk perceel een groep zonnepanelen hoort. Ook handig: er kan worden gemeld of een geregistreerd zonnepaneel in werkelijkheid niet bestaat. De viewer heeft, zoals je van ons gewend bent, een aantrekkelijk visueel jasje en werkt ook uitstekend op smartphones en tablets.

Toekomstige ontwikkelingen

Ter verbetering van de perfomance van de Zonnepanelenviewer wordt er nog gewerkt aan een integratie van vector tiles, zodat grote hoeveelheden panelen snel kunnen worden ingeladen. Ook werkt Geogap aan een meld-knop, die het voor gebruikers mogelijk maakt om aan te geven waar zich zonnepanelen bevinden, indien deze panelen zich nog niet in de database van NEO bevinden. Wordt vervolgd.

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel of app ons op 030-2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier. Kop koffie drinken? Kom langs op Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht.

12 + 12 =

Bekijk onze privacy policy.