Geogap ontwikkelt Zonnepanelenviewer voor NEO

NEO Zonnepanelen

Op verzoek van het Amersfoortse Netherlands Geomatics & Earth Observation B.V. ontwikkelden wij een viewer die een belangrijk deel van de Nederlandse zonnepanelen in kaart brengt. NEO verzamelde met behulp van machine learning een grote hoeveelheid data over de zonnepanelen in Nederland, waarbij onder andere het oppervlakte per groep zonnepanelen werd vastgesteld.

Zonnepanelenviewer

De Zonnepanelenviewer brengt gegevens over de panelen in beeld en geeft context aan de data van NEO: zo wordt zichtbaar zichtbaar wat de locatie van een zonnepaneel is. Tevens wordt inzichtelijk bij welk adres en bij welk perceel een groep zonnepanelen hoort. Ook handig: er kan worden gemeld of een geregistreerd zonnepaneel in werkelijkheid niet bestaat. De viewer heeft, zoals je van ons gewend bent, een aantrekkelijk visueel jasje en werkt ook uitstekend op smartphones en tablets.

Toekomstige ontwikkelingen

Ter verbetering van de perfomance van de Zonnepanelenviewer wordt er nog gewerkt aan een integratie van vector tiles, zodat grote hoeveelheden panelen snel kunnen worden ingeladen. Ook werkt Geogap aan een meld-knop, die het voor gebruikers mogelijk maakt om aan te geven waar zich zonnepanelen bevinden, indien deze panelen zich nog niet in de database van NEO bevinden. Wordt vervolgd.

Wij werken onder meer voor:

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel GeoGap B.V. op 030-2270031 of mail naar info@geogap.nl.

Kop koffie drinken? Kom langs op Nieuwegracht 2B in Utrecht.