Onze app voor de Politie biedt uitkomst bij rampen en aanslagen

Systeem voor Calamiteiten Registratie

In de begindagen van Geogap ontwikkelden we voor de Politie en het Nationaal Forensisch Instituut een prototype voor een gespecialiseerde app: het Systeem voor Calamiteiten Registratie, kortweg SCAR, een maatwerk-tool die ingezet kan worden bij rampen en aanslagen. De combinatie van een desktopinterface met een kaart, waarop live de locaties van onderzoekers, gevonden bewijsstukken en het rampgebied worden getoond, terwijl onderzoekers met een tablet bewijs registreren in het veld, bleek een gouden vondst. 

Van prototype naar productie

Uit de enthousiaste reacties van verschillende onderzoekers, teamleiders en het bestuur bleek de Politie graag daadwerkelijk van SCAR gebruik te gaan maken. Een aantal jaar later kwam men daarom bij Geogap terug om het prototype om te bouwen tot een productieversie. Inmiddels zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een verbeterde, stabielere en gebruiksvriendelijker applicatie die de het proces van bewijsregistratie bij rampen en aanslagen bespoedigt.

Lancering eind 2019

De komende maanden zijn we de productieversie van SCAR aan het voltooien en testen, zodat de Politie vanaf eind 2019 gebruik kan gaan maken van dit handige softwarepakket. Verschillende buitenlandse politiekorpsen hebben ook al interesse getoond in het Systeem voor Calamiteitenregistratie, dus reken er maar op dat we hier meer over gaan horen.

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel of app ons op 030-2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier. Kop koffie drinken? Kom langs op Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht.

3 + 12 =

Bekijk onze privacy policy.