Onze app voor de Politie biedt uitkomst bij rampen

Systeem voor Calamiteiten Registratie

In de begindagen van Geogap ontwikkelden we voor de Politie en het Nationaal Forensisch Instituut een prototype voor een gespecialiseerde app: het Systeem voor Calamiteiten Registratie, kortweg SCAR, een maatwerk-tool die ingezet kan worden bij rampen en aanslagen. De combinatie van een desktopinterface met een kaart, waarop live de locaties van onderzoekers, gevonden bewijsstukken en het rampgebied worden getoond, terwijl onderzoekers met een tablet bewijs registreren in het veld, bleek een gouden vondst. 

Van prototype naar productie

Uit de enthousiaste reacties van verschillende onderzoekers, teamleiders en het bestuur bleek de Politie graag daadwerkelijk van SCAR gebruik te gaan maken. Een aantal jaar later kwam men daarom bij Geogap terug om het prototype om te bouwen tot een productieversie. Inmiddels zijn we volop bezig met de ontwikkeling van een verbeterde, stabielere en gebruiksvriendelijker applicatie die de het proces van bewijsregistratie bij rampen en aanslagen bespoedigt.

Lancering eind 2019

De komende maanden zijn we de productieversie van SCAR aan het voltooien en testen, zodat de Politie vanaf eind 2019 gebruik kan gaan maken van dit handige softwarepakket. Verschillende buitenlandse politiekorpsen hebben ook al interesse getoond in het Systeem voor Calamiteitenregistratie, dus reken er maar op dat we hier meer over gaan horen.

Wij werken onder meer voor:

Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?

Bel GeoGap B.V. op 030-2270031 of mail naar info@geogap.nl.

Kop koffie drinken? Kom langs op Nieuwegracht 2B in Utrecht.