Onze kaart van het Wallengebied haalt het nationale nieuws

25/11/2017

Project 1012

De Rekenkamer Metropool Amsterdam doet onderzoek naar Project 1012, de aanpak waarmee de Gemeente Amsterdam de criminaliteit en de verloedering in het hart van de stad wil tegengaan. Ter ondersteuning van dit onderzoek ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de veranderingen rondom twee straatclusters in het Wallengebied in beeld brengt.

Mogelijkheden interactieve kaart

De kaart toont de functieveranderingen van de panden rondom de Damstraat en het Oudekerksplein door de jaren heen: er kan op een pand geklikt worden om foto’s en andere informatie weer te geven. Ook interessant is de functie die het mogelijk maakt om te zien wat er door de jaren heen in het gebied heeft plaatsgevonden. Dankzij de kaart is het in een oogopslag heel duidelijk van welke panden de functies veranderen. Zo blijkt dat er behoorlijk wat raambordelen gesloten zijn en er een aanzienlijk aantal toeristische winkels met donuts, ijs en wafels zijn bijgekomen.

Pers

De interactieve kaart trekt de aandacht van de nationale pers: zo heeft publiceert NRC vandaag een uitgebreid artikel over het onderzoek van de Rekenkamer en wordt de kaart vermeld op Binnenlands Bestuur.

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Ook data presenteren op een interactieve kaart?

Bel of app ons op 030 2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier. Kopje koffie drinken? Kom langs op de Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht.

Bekijk onze privacy policy.