Onze kaart van het Wallengebied haalt het nationale nieuws

25/11/2017

Project 1012

De Rekenkamer Metropool Amsterdam doet onderzoek naar Project 1012, de aanpak waarmee de Gemeente Amsterdam de criminaliteit en de verloedering in het hart van de stad wil tegengaan. Ter ondersteuning van dit onderzoek ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de veranderingen rondom twee straatclusters in het Wallengebied in beeld brengt.

Mogelijkheden interactieve kaart

De kaart toont de functieveranderingen van de panden rondom de Damstraat en het Oudekerksplein door de jaren heen: er kan op een pand geklikt worden om foto’s en andere informatie weer te geven. Ook interessant is de functie die het mogelijk maakt om te zien wat er door de jaren heen in het gebied heeft plaatsgevonden. Dankzij de kaart is het in een oogopslag heel duidelijk van welke panden de functies veranderen. Zo blijkt dat er behoorlijk wat raambordelen gesloten zijn en er een aanzienlijk aantal toeristische winkels met donuts, ijs en wafels zijn bijgekomen.

Pers

De interactieve kaart trekt de aandacht van de nationale pers: zo heeft publiceert NRC vandaag een uitgebreid artikel over het onderzoek van de Rekenkamer en wordt de kaart vermeld op Binnenlands Bestuur.

Wij werken onder meer voor:

Ook data presenteren op een interactieve kaart?

Bel GeoGap B.V. op 030-2270031 of mail naar info@geogap.nl.

Kop koffie drinken? Kom langs op Nieuwegracht 2B in Utrecht.