Verbeter de biodiversiteit op boerderijen met de Kansenkaart
Biodiversiteit
Het is de afgelopen jaren steeds slechter gegaan met de biodiversiteit in Nederland, iets waar ook boeren debet aan zijn: zo gebruikt men te veel mest en bestrijdingsmiddelen. Tevens wordt de bodem uitgeput door de sterke focus op het verhogen van de productie. Inmiddels is het duidelijk dat hier verandering in moet komen, maar hoe pak je dit als boer aan?
Kansenkaart
In samenwerking met Boerenverstand heeft Geogap de Kansenkaart Melkveehouderij ontwikkeld, waarmee een melkveehouder kan bepalen welke maatregelen hij of zij kan nemen om de biodiversiteit op zijn erf en zijn percelen te verbeteren. Ook helpt de Kansenkaart de boer een afweging te maken ten aanzien van thema’s als waterkwaliteit, circulariteit en economische afwegingen. De te nemen maatregelen worden helder inzichtelijk gemaakt door per perceel aan te geven welke kansen er te benutten zijn.
Melkveeproefbedrijf De Marke
De mogelijkheden van de Kansenkaart worden gedemonstreerd aan de hand van Melkveeproefbedrijf De Marke, waar men onderzoekt en demonstreert hoe een schone en rendabele melkveehouderijboerderij kan functioneren. Zie deze website voor een demonstratie.
Boerenverstand
Inmiddels zijn er al dertig boeren aan de slag gegaan met de Kansenkaart. Ook meedoen aan dit project? Neem contact op met Boerenverstand voor meer informatie.
Wij werken onder meer voor:


Politie
Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het LTFO ontwikkelden wij het Systeem voor Calamiteiten Registratie, waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht na grote aanslagen en rampen, zoals bijvoorbeeld de MH17. De combinatie van Node.js, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.


Achmea


Universiteit Utrecht
Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende locaties met elkaar worden vergeleken.


Infofolio
Voor Infofolio ontwikkelde Geogap verschillende geo-applicaties, waaronder Adresscan Connect en de VvE-scanner. Met deze toepassingen is Infofolio beter in staat om verschillende klantgroepen te bedienen en hun werkproces te automatiseren en optimaliseren.
Hulp nodig bij uw geografische vraagstuk?
Bel of app GeoGap B.V. op 030-2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier.
Kop koffie drinken? Kom langs op Nieuwegracht 2B in Utrecht.
Bekijk onze privacy policy.