Kansenkaart

In opdracht van:

In opdracht van Boerenverstand heeft Geogap de Kansenkaart Melkveehouderij ontwikkeld, waarmee een melkveehouder kan bepalen welke maatregelen hij of zij kan nemen om de biodiversiteit op zijn erf en zijn percelen te verbeteren.

Over de Kansenkaart

Verbeter de biodiversiteit op boerderijen

De Kansenkaart helpt de boer een afweging te maken ten aanzien van thema’s als waterkwaliteit, circulariteit en economische afwegingen. De te nemen maatregelen worden helder inzichtelijk gemaakt door per perceel aan te geven welke kansen er te benutten zijn.

Key Features

De belangrijkste features van dit project.

Brengt kansen biodiversiteit voor boeren in kaart

Boeren vullen enkele waarden in over hun boerderij, waarna de kansen op het gebied van biodiversiteit worden getoond.

i

Multi-criteria analyse

De kansen worden bepaald op basis van een multi-criteria analyse, die onder meer rekening houdt met de directe omgeving van de boerderij.

Een gebruiksvriendelijke kaartviewer

De kansen worden getoond in een kaartviewer, die erven van de boer kleurt op basis van de potentie.

Proces

Hoe de Kansenkaart tot stand kwam

Frank Verhoeven, directeur van Boerenverstand, kwam bij Geogap met een probleem: hij had een multi-criteria analyse opgesteld voor het bepalen van de geschiktheid van maatregelen voor het verbeteren van de biodiversiteit voor de percelen van een melkveehouder. Hij wist echter niet goed hoe hij deze informatie bij de boer moest krijgen. Onder het genot van een kopje koffie zetten wij de verschillende opties uiteen. Door vervolgens passende open datasets te zoeken bij de verschillende criteria in de analyse en het resultaat te presenteren in een interactieve kaartviewer heeft Boerenverstand nu een eenvoudig reproduceerbaar, uniek product in handen. Zo kan elke melkveehouder in Nederland eenvoudig zien waar voor hem de grootste kansen voor het verhogen van de biodiversiteit op zijn boerderij liggen!

Portfolio

Projecten waar we trots op zijn

Systeem voor Calamiteiten Registratie

In opdracht van: Politie

Bekijk project

Zonnepanelen viewer

In opdracht van: NEO

Bekijk project

Adresscan Connect

In opdracht van: Infofolio

Bekijk project

Facilidat App

In opdracht van: Facilidat

Bekijk project

Kansenkaart

In opdracht van: Boerenverstand

Bekijk project

KadastraleKaart

In opdracht van: Geogap

Bekijk project

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Op zoek naar een maatwerk-oplossing voor uw probleem?

Bel of app ons op 030-2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier. Kop koffie drinken? Kom langs op Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht.

2 + 1 =

Bekijk onze privacy policy.