Systeem voor Calamiteiten Registratie

In opdracht van:

Het Systeem voor Calamiteitenregistratie is een applicatie die de Politie gebruikt in de nasleep van rampen en aanslagen. Met SCAR wordt het proces van het verzamelen van bewijsstukken na grote rampen eenvoudiger gemaakt en gestroomlijnd.

Over SCAR

Een app voor calamiteiten

SCAR stroomlijnt, standaardiseert en versnelt is het proces van het registreren van bewijs tijdens calamiteiten. SCAR kan worden ingezet bij grootschalige calamiteiten, zoals bijvoorbeeld de MH17-ramp of de Shell-brand in Moerdijk, en bestaat uit drie onderdelen: een server, een desktop applicatie en een mobiele app.

Key Features

De belangrijkste features van dit project.

Eenvoudige registratie van bewijsstukken

Met de gebruiksvriendelijke mobiele applicatie is het mogelijk om eenvoudig bewijsstukken te registreren en naar de commandowagen te sturen.

Exacte locatie

Door de bewijsstukken met de mobiele applicatie te registreren wordt de locatie van het bewijsstuk opgeslagen en aan het bewijsstuk gekoppeld. Hierdoor is analyse van het verzamelde bewijs eenvoudiger en nauwkeuriger.

Real-time overzicht

De desktop applicatie biedt een real-time overzicht van de verzamelde bewijsstukken en de locatie van de onderzoekers in het veld.

w

Snelle communicatie

Via de chat-functionaliteit kan de coördinator de onderzoekers in het veld direct aansturen.

Een veilig systeem

SCAR werkt offline en heeft enkel een lokaal WiFi-netwerk nodig om te functioneren.

Proces

Hoe SCAR tot stand kwam

De ontwikkeling van SCAR vond plaats in twee fasen: aanvankelijk is er door Geogap een proof-of-concept gebouwd waarmee de werking van het concept werd aangetoond. Na enthousiaste reacties van de Politie werd Geogap gevraagd om een productieversie te ontwikkelen. Op basis van sessies met politieagenten die hebben gewerkt met het proof-of-concept is er een plan opgesteld en zijn de te realiseren features bepaald, aan de hand waarvan de productieversie is ontwikkeld. De ontwikkeling van de productieversie is gebaseerd op SCRUM-methoden.

Referentie

De klant aan het woord

Gedurende de periode dat ik samen met Geogap aan de ontwikkeling van SCAR heb gewerkt, heb ik hen leren kennen als inventief, creatief en in staat om heel ver out of the box te kunnen denken. Zonder deze skills en hun eigen inbreng had SCAR niet de hoge kwaliteit gehad zoals deze nu aan den lijve ondervonden kan worden in het gebruik van de app.

Toine Voeten

Politie

Portfolio

Projecten waar we trots op zijn

Systeem voor Calamiteiten Registratie

In opdracht van: Politie

Bekijk project

Zonnepanelen viewer

In opdracht van: NEO

Bekijk project

Mister KLIC

In opdracht van: Geogap

Bekijk project

Objectinformatiekaart

In opdracht van: Achmea

Bekijk project

BGTviewer

In opdracht van: Geogap

Bekijk project

KadastraleKaart

In opdracht van: Geogap

Bekijk project

Wij werken onder meer voor:

Op zoek naar een maatwerk-oplossing voor uw probleem?

Bel GeoGap B.V. op 030-2270031 of mail naar info@geogap.nl.

Kop koffie drinken? Kom langs op Nieuwegracht 2B in Utrecht.