Systeem voor Calamiteiten Registratie
Het Systeem voor Calamiteitenregistratie is een applicatie die de Politie gebruikt in de nasleep van rampen en aanslagen. Met SCAR wordt het proces van het verzamelen van bewijsstukken na grote rampen eenvoudiger gemaakt en gestroomlijnd.
Over SCAR
Een app voor calamiteiten
SCAR stroomlijnt, standaardiseert en versnelt is het proces van het registreren van bewijs tijdens calamiteiten. SCAR kan worden ingezet bij grootschalige calamiteiten, zoals bijvoorbeeld de MH17-ramp of de Shell-brand in Moerdijk, en bestaat uit drie onderdelen: een server, een desktop applicatie en een mobiele app.
Key Features
De belangrijkste features van dit project.
Eenvoudige registratie van bewijsstukken
Met de gebruiksvriendelijke mobiele applicatie is het mogelijk om eenvoudig bewijsstukken te registreren en naar de commandowagen te sturen.
Exacte locatie
Door de bewijsstukken met de mobiele applicatie te registreren wordt de locatie van het bewijsstuk opgeslagen en aan het bewijsstuk gekoppeld. Hierdoor is analyse van het verzamelde bewijs eenvoudiger en nauwkeuriger.
Real-time overzicht
De desktop applicatie biedt een real-time overzicht van de verzamelde bewijsstukken en de locatie van de onderzoekers in het veld.
Snelle communicatie
Via de chat-functionaliteit kan de coördinator de onderzoekers in het veld direct aansturen.
Een veilig systeem
SCAR werkt offline en heeft enkel een lokaal WiFi-netwerk nodig om te functioneren.
Proces
Hoe SCAR tot stand kwam
De ontwikkeling van SCAR vond plaats in twee fasen: aanvankelijk is er door Geogap een proof-of-concept gebouwd waarmee de werking van het concept werd aangetoond. Na enthousiaste reacties van de Politie werd Geogap gevraagd om een productieversie te ontwikkelen. Op basis van sessies met politieagenten die hebben gewerkt met het proof-of-concept is er een plan opgesteld en zijn de te realiseren features bepaald, aan de hand waarvan de productieversie is ontwikkeld. De ontwikkeling van de productieversie is gebaseerd op SCRUM-methoden.
Referentie
De klant aan het woord
Gedurende de periode dat ik samen met Geogap aan de ontwikkeling van SCAR heb gewerkt, heb ik hen leren kennen als inventief, creatief en in staat om heel ver out of the box te kunnen denken. Zonder deze skills en hun eigen inbreng had SCAR niet de hoge kwaliteit gehad zoals deze nu aan den lijve ondervonden kan worden in het gebruik van de app.
Portfolio
Projecten waar we trots op zijn
Wij werken onder meer voor:
Politie
Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het LTFO ontwikkelden wij het Systeem voor Calamiteiten Registratie, waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht na grote aanslagen en rampen, zoals bijvoorbeeld de MH17. De combinatie van Node.js, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.
Achmea
Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met hun medewerkers of de brandweer.
Universiteit Utrecht
Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende locaties met elkaar worden vergeleken.
Infofolio
Voor Infofolio ontwikkelde Geogap verschillende geo-applicaties, waaronder Adresscan Connect en de VvE-scanner. Met deze toepassingen is Infofolio beter in staat om verschillende klantgroepen te bedienen en hun werkproces te automatiseren en optimaliseren.
Op zoek naar een maatwerk-oplossing voor uw probleem?
Bel GeoGap B.V. op 030-2270031 of mail naar info@geogap.nl.
Kop koffie drinken? Kom langs op Nieuwegracht 2B in Utrecht.