Zonnepanelen viewer
In opdracht van NEO ontwikkelde Geogap de Zonnepanelenviewer, een webapplicatie die zoveel mogelijk zonnepanelen in Nederland op de kaart laat zien.
Over de Zonnepanelenviewer
Alle zonnepanelen in Nederland op de kaart
NEO maakt gebruik van deep-learning om te bepalen waar zich in Nederland zonnepanelen bevinden en hoeveel energie deze panelen opwekken. Onze kaartviewer brengt de verzamelde gegevens op een gebruiksvriendelijke manier in beeld: zo kan er via een slimme zoekbalk worden gezocht, wordt de paneeldata razendsnel ingeladen en kan NEO zelf op een handige manier zonnepanelen aan de database toevoegen.
Key Features
De belangrijkste features van dit project.
Een gebruiksvriendelijke viewer
De applicatie vergt geen voorkennis en kan snel door iedereen gebruikt worden.
Vector-tiles
De zonnepanelen worden ingeladen met behulp van vector-tiles, met een razendsnelle performance als resultaat.
Responsive design
De Zonnepanelenviewer is geoptimaliseerd voor gebruik op desktops, laptops en tablets: de applicatie schaalt automatisch mee met het scherm van de gebruiker.
Proces
Hoe de Zonnepanelenviewer tot stand kwam
De Zonnepanelenviewer is het resultaat van een aantal sessies met NEO, waarin we gezamenlijk tot een wireframe zijn gekomen dat de functionaliteit van de viewer volledig tot uitdrukking bracht. Vervolgens heeft Geogap in twee sprints de gewenste functionaliteit ontwikkeld. Een derde sprint werd ingezet om aanvullende wensen van NEO te realiseren, zoals het kunnen melden van nieuwe zonnepanelen.
Referentie
De klant aan het woord
Met de Zonnepanelenviewer kunnen onze gebruikers snel alle zonnepanelen bekijken zonder belemmerd te worden door de grote hoeveelheid data die erachter hangt. Omdat gebruikers zelf zonnepanelen kunnen ‘bijprikken’ helpt de viewer bij de ‘levende’ aard van het zonnepanelenbestand. Goed werk, Geogap!
Portfolio
Projecten waar we trots op zijn
Wij werken onder meer voor:
Politie
Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het LTFO ontwikkelden wij het Systeem voor Calamiteiten Registratie, waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht na grote aanslagen en rampen, zoals bijvoorbeeld de MH17. De combinatie van Node.js, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.
Achmea
Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met hun medewerkers of de brandweer.
Universiteit Utrecht
Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende locaties met elkaar worden vergeleken.
Infofolio
Voor Infofolio ontwikkelde Geogap verschillende geo-applicaties, waaronder Adresscan Connect en de VvE-scanner. Met deze toepassingen is Infofolio beter in staat om verschillende klantgroepen te bedienen en hun werkproces te automatiseren en optimaliseren.
Op zoek naar een maatwerk-oplossing voor uw probleem?
Bel GeoGap B.V. op 030-2270031 of mail naar info@geogap.nl.
Kop koffie drinken? Kom langs op Nieuwegracht 2B in Utrecht.