Zonnepanelen viewer

In opdracht van:

In opdracht van NEO ontwikkelde Geogap de Zonnepanelenviewer, een webapplicatie die zoveel mogelijk zonnepanelen in Nederland op de kaart laat zien.

Over de Zonnepanelenviewer

Alle zonnepanelen in Nederland op de kaart

NEO maakt gebruik van deep-learning om te bepalen waar zich in Nederland zonnepanelen bevinden en hoeveel energie deze panelen opwekken. Onze kaartviewer brengt de verzamelde gegevens op een gebruiksvriendelijke manier in beeld: zo kan er via een slimme zoekbalk worden gezocht, wordt de paneeldata razendsnel ingeladen en kan NEO zelf op een handige manier zonnepanelen aan de database toevoegen.

Key Features

De belangrijkste features van dit project.

Een gebruiksvriendelijke viewer

De applicatie vergt geen voorkennis en kan snel door iedereen gebruikt worden.

Vector-tiles

De zonnepanelen worden ingeladen met behulp van vector-tiles, met een razendsnelle performance als resultaat.

Responsive design

De Zonnepanelenviewer is geoptimaliseerd voor gebruik op desktops, laptops en tablets: de applicatie schaalt automatisch mee met het scherm van de gebruiker.

Proces

Hoe de Zonnepanelenviewer tot stand kwam

De Zonnepanelenviewer is het resultaat van een aantal sessies met NEO, waarin we gezamenlijk tot een wireframe zijn gekomen dat de functionaliteit van de viewer volledig tot uitdrukking bracht. Vervolgens heeft Geogap in twee sprints de gewenste functionaliteit ontwikkeld. Een derde sprint werd ingezet om aanvullende wensen van NEO te realiseren, zoals het kunnen melden van nieuwe zonnepanelen.

Referentie

De klant aan het woord

Met de Zonnepanelenviewer kunnen onze gebruikers snel alle zonnepanelen bekijken zonder belemmerd te worden door de grote hoeveelheid data die erachter hangt. Omdat gebruikers zelf zonnepanelen kunnen ‘bijprikken’ helpt de viewer bij de ‘levende’ aard van het zonnepanelenbestand. Goed werk, Geogap!

Loek van Oijen

NEO

Portfolio

Projecten waar we trots op zijn

Systeem voor Calamiteiten Registratie

In opdracht van: Politie

Bekijk project

Zonnepanelen viewer

In opdracht van: NEO

Bekijk project

Adresscan Connect

In opdracht van: Infofolio

Bekijk project

Facilidat App

In opdracht van: Facilidat

Bekijk project

Kansenkaart

In opdracht van: Boerenverstand

Bekijk project

KadastraleKaart

In opdracht van: Geogap

Bekijk project

Wij werken onder meer voor:

 

Politie

Voor de Politie, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en het Landelijk Team Forensische Opsporing ontwikkelen wij een locatietool waarmee op eenvoudige en snelle wijze gebieden in kaart kunnen worden gebracht. De combinatie van Node.js, QGIS, Geoserver, Leaflet en Angular maakt het een interessante applicatie die vanaf een centraal punt kan worden beheerd.

 

 

Achmea

Voor Achmea ontwikkelde Geogap een online plattegrondmaker voor boeren, die daarmee de brandveiligheid op hun erf kunnen verbeteren. Boeren selecteren op een eenvoudige wijze hun erf, plaatsen de iconen die relevant zijn voor hun plattegrond en delen het uiteindelijke resultaat met medewerkers of de brandweer.

 

 

Universiteit Utrecht

Voor de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de data van het GGHDC in beeld brengt. In de online viewer is in één oogopslag te zien welke invloed bepaalde gezondheidsfactoren hebben op bewoners van bepaalde locaties en kunnen verschillende punten worden vergeleken.

 

 

Rekenkamer Metropool Amsterdam

Voor de Rekenkamer Metropool Amsterdam ontwikkelde Geogap een interactieve kaart die de vorderingen van Project 1012 in het Wallengebied in beeld brengt. Opvallende mogelijkheden: het door de jaren heen kunnen navigeren en het bekijken van foto’s per pand per jaar.

 

 

Op zoek naar een maatwerk-oplossing voor uw probleem?

Bel of app ons op 030-2270031, mail naar info@geogap.nl of gebruik het contactformulier. Kop koffie drinken? Kom langs op Kromme Nieuwegracht 3 in Utrecht.

8 + 12 =

Bekijk onze privacy policy.